Sangdrangh is een achtpersoons zanggroep. We zingen oude en nieuwere nummers, liederen en liedjes uit de 15e tot de 21e eeuw, altijd in het Nederlands. Veel nummers uit de 15e en 16e eeuw, de periode van de Renaissance, heten officieel ‘madrigalen’, volksliederen in de moedertaal. Ze werden gezongen in heel Europa, in het Italiaans, Frans, Engels, Duits of Nederlands en gingen vaak over de (afgewezen) liefde. Dus precies waar veel popnummers en smartlappen nog steeds over gaan. Vrijwel alle componisten uit die tijd hebben dergelijke volkswijsjes gearrangeerd tot meest 4-stemmige liederen. Of ze schreven zelf nieuwe. Vaak is niet meer te achterhalen wat een wijsje oorspronkelijk is.

Sangdrangh vertaalt en hertaalt de meeste teksten zelf, soms letterlijk, soms nogal vrij. Zo kan het publiek deze oude klankjuweeltjes met alle muzikale grappen en ondeugende grollen weer direct verstaan.

Waar kun je ons vinden?

We treden op op muziekfestivals en in café’s, en op verzoek komen we ook feesten opvrolijken. Ook organiseren we wel eens zelf een (vrienden)concert.
Sangdrangh is opgericht in 2012 en repeteert tweewekelijks bij een van de leden thuis. We wonen allemaal in de buurt van de A27, tussen Houten en Almere-Hout.

Wie zingen in Sangdrangh?

Sanghdrangh bestaat sinds 2018 uit

de sopranen Cora en Ellen, de alten Marijke en Marian, de tenoren Walter en Emile en de bassen Fons en Herman.

oude visitekaartjes
stukje iedere dag

Wil je weten hoe zijn we begonnen? Klik hier.